Beers Best, 28e editie zondag 2 juli

De traditionele snuffelmarkt, de altijd gezellige kindermarkt, de braderie en vele spetterende optredens en demonstraties: er wordt hard gewerkt aan de voorbereidingen voor Beers Best 2017. Op zondag 2 juli om 11.00 uur klinkt het startschot, dan vangt de 28e editie aan. Ieder jaar weer weten duizenden mensen – jong en oud – uit de regio dit zinderende zomerfestijn in ons mooie dorpje Beers te vinden.

Op de snuffelmarkt is zoals elk jaar een grote variëteit aan bruikbare spullen te vinden. Daarnaast zijn er een kindermarkt, waar kinderen hun speelgoed verkopen, een hobbymarkt en een grote braderie. De organisatie van het braderiegedeelte is geheel in handen van organisatiebureau GP Promotions.

De publiekstrekker van dit jaar: Een heuse full size F1 Racesimulator, een look-a-like van de supersnelle bolide van Max Verstappen. Niet alleen bij Ziggo Sport of bij de Jumbo Racedagen, maar nu ook op Beers Best! Altijd al in een Formule 1 wagen willen rijden en je in de huid van een echte coureur willen wanen? Kom dan op 2 juli naar Beers Best en zet de snelste tijd neer. En wie weet win je ook nog eens een mooie prijs met de snelste rondetijd in onze actieve racecompetitie. Stap gratis in, ga de uitdaging aan en misschien blijk jij wel de nieuwe Max Verstappen!

En heb je na het racen nog niet genoeg spanning ervaren, dan kun je bij het basejump-springkussen een spectaculaire sprong van ruim vier meter hoog maken. Ervaar hierbij het ultieme gevoel van een vrije val. De basejump-attractie is een sensationele attractie, gebaseerd op de sport basejumpen, waarbij men van een gebouw of object naar beneden springt. Het basejump-springkussen is maar liefst 7,5 meter hoog. Klim omhoog en maak een vrije val. Uiteraard is deze sprong 100% veilig en kom je terecht op een speciaal vrije-val-kussen.

Voor degenen die liever kijken dan actief bezig zijn, is er eveneens voldoende te doen. Speciaal voor deze bezoekers komt Chance4dance weer naar Beers Best. Chance4dance is dé dansschool in de regio waar jong en oud kan komen dansen op verschillende dansstijlen. Als je een kleine impressie wilt krijgen, kom dan deze dag gezellig kijken op het podium aan de Korte Spruit. Hier zullen een aantal dansgroepen laten zien wat Chance4dance zoal te bieden heeft, waaronder hiphop, breakdance, streetdance en moderne jazz. Ook de wedstrijdteams, die dit jaar nog meegedaan hebben aan het NK hiphop, zullen op het podium te zien zijn. Net als voorgaande jaren zal Chance4dance er weer een geweldig dansspektakel van maken.

Ook Sportvereniging Olympia Cuijk komt dit jaar demonstraties geven tijdens Beers Best. Turnen, gymmen, sportkidz, sportfit, trampoline en freerunnen, dat zijn de disciplines die er bij Olympia aangeboden worden. Tijdens Beers Best zullen zo veel mogelijk verschillende groepen hun kunsten vertonen. Jong en oud zal springen, rollen, op de handen staan, salto’s maken en nog veel meer. Dus kom gezellig een kijkje nemen en geniet van de spectaculaire kunsten van de leden van Olympia! Voor vermaak wordt verder gezorgd door Clown Bartino, die iedereen zal verbazen met zijn verrassende goocheltrucs. Ook maakt hij de prachtigste figuren van ballonnen, die hij op handige wijze in elkaar knoopt. De Tienmorgen verzorgt wederom een kinderboerderij met een knuffelkoe, scharrelkippen, konijnen, geitjes en cavia’s. Na het spelen met de dieren van de kinderboerderij kunnen kinderen die dat willen geschminkt worden, of zich even lekker uitleven op het multiplay springkussen. Altijd al een olifant over zijn slurf willen aaien? Pak dan nu je kans met dit fantastisch mooie multiplay springkussen! Dit speelobject spreekt tot de verbeelding van ieder kind. 

Dit springkussen is een waar doolhof aan ontdekkingen. Naast bruggen, boksballen en luchtpalen is er zelfs een glijbaan aanwezig.

Ook mogen alle kinderen proberen een heuse minigraver te besturen. En natuurlijk zijn de mensen van Duikteam Atlantis uit Cuijk weer van de partij. Bezoekers van Beers Best kunnen echte persluchtmaskers opzetten en daarmee een duik maken in het verwarmde bassin.

Wilt u vervolgens eventjes uitrusten, dan bent u in onze feesttent op de juiste plek. Hier kunt u pauzeren met een kop koffie of thee of een ander drankje. U kunt dan genieten van optredens van Showband Mixure Music. Mixure Music is een grote, jonge showband die in januari 2016 is opgericht en bestaat uit 33 zeer ervaren muzikanten. Van blazers tot gitaristen, toetsenist, percussie en een swingende 4-koppige zanggroep. Dit uit zich in een veelzijdige en 100% live beleving. Met hits van toen, tot de hedendaagse top 40 met o.a. nummers van Bruno Marsch, Anouk, Avicii, De Dijk, Robbie Williams en Golden Earring.

 

Voor degenen die honger hebben, zijn er de hele dag diverse versnaperingen te verkrijgen.

En wie een gokje wil wagen, kan vanuit de feesttent uiteraard weer meedoen met het Rad van Avontuur. Dat begint rond 12.30 uur te draaien. Zorg dat u op tijd bent! Er zijn ook dit jaar prachtige prijzen te winnen.

Iedereen is van harte welkom vanaf 11.00 uur. De entreeprijs bedraagt € 3,00 inclusief een kopje koffie of thee. Kinderen tot 12 jaar hebben gratis toegang. 

Graag tot ziens op zondag 2 juli a.s.

Bestuur ’t Neie Huukske / organisatie Beers Best