Beers Best 3 juli 2016

De traditionele snuffelmarkt, de altijd gezellige kindermarkt, de braderie en vele spetterende optredens en demonstraties: de voorbereidingen voor Beers Best 2016 zijn in volle gang. Op zondag 3 juli om 11.00 uur klinkt het startschot, dan vangt de 27e editie aan. Ieder jaar weer weten duizenden mensen – jong en oud – uit de regio dit zinderende zomerfestijn te vinden.

Op de snuffelmarkt is zoals elk jaar een grote variëteit aan bruikbare spullen te vinden. Daarnaast zijn er een kindermarkt, waar kinderen hun speelgoed verkopen, een hobbymarkt en een grote braderie. De organisatie van het braderie-gedeelte is geheel in handen van organisatiebureau Eeri. Als u een kraam wilt huren, kunt u een mail sturen naar info@neiehuukske.nl, wij zullen u dan doorverwijzen. Voor de kindermarkt kunnen kinderen zich nog opgeven via info@neiehuukske.nl.

Voor vermaak wordt gezorgd door Clown Bartino. Op het terrein kom je hem overal tegen. Hij zal iedereen verbazen met zijn verrassende goocheltrucs. Ook maakt hij fantastische figuren van ballonnen.

De Tienmorgen verzorgt wederom een kinderboerderij met een knuffelkoe. Kinderen mogen zitten op deze koe en kunnen ermee op de foto. Er zijn verder kalfjes, geitjes, een schaap met lammetjes, wat konijnen en een tamme kip. En wie durft mag onder begeleiding een ritje maken op een pony. Na het spelen met de dieren van de kinderboerderij kunnen kinderen die dat willen geschminkt worden, of zich even lekker uitleven op het springkussen.

Ook mogen alle kinderen proberen een heuse minigraver te besturen. En natuurlijk zijn de mensen van Duikteam Atlantis uit Cuijk weer van de partij. Bezoekers van Beers Best kunnen echte persluchtmaskers opzetten en daarmee een duik maken in het bassin. Deze demonstratie trekt al jaren vele enthousiaste deelnemers en toeschouwers.

Demonstraties die ook op veel bekijks kunnen rekenen, zijn de dansdemonstraties, verzorgd door de leerlingen van dansschool Chance 4 Dance. Alle dansen staan onder leiding van Shanti de Koning. Ook zijn er dit jaar diverse demonstraties door turnvereniging Olympia uit Cuijk.

Een andere spectaculaire demonstratie die u zeker niet mag missen, is “Kunst met de K van kettingzaag”. Dirk Reinders van “Beeldhoutwerk” geeft een demonstratie sculptuurzagen, waarbij hij met een kettingzaag uit grote blokken hout de prachtigste kunstwerken weet te maken. Deze vorm van kunst vindt zijn oorsprong in Noord Amerika. Dirk heeft onlangs voor de eerste keer deelgenomen aan het Nederlands Kampioenschap kettingzaagkunst, waar hij gelijk de 4e prijs in de wacht heeft weten te slepen. Kom en laat u verbazen!

En dan zijn er de mannen van Mistral Buggy Tours. Met hen kunt u kennis maken met het buggy rijden. Op deze dag kunt u gratis instappen en beleven wat lichte en sportieve buggy’s aan rijplezier kunnen bieden. Buggyrijden geeft, doordat de buggy’s redelijk open zijn, een speciaal gevoel van snelheid en vrijheid. Doordat ze zo licht zijn, is het zowel mogelijk op verhard als onverhard terrein te rijden. Laat u verrassen tijdens deze ongekende belevenis voor jong en oud!

Wilt u vervolgens eventjes uitrusten, dan bent u in onze feesttent op de juiste plek. Hier kunt u pauzeren met een kop koffie of thee of een ander drankje. U kunt dan genieten van optredens van Dusty Road. Deze 5-mansformatie uit Batenburg is al 42 jaar een groot begrip in de regio. Op de Beerse kermis trokken zij jaren geleden al volle zalen tijdens het matinee. Met (h)eerlijke live muziek passen zij zich op ieder evenement moeiteloos aan aan hun publiek. Het genre loopt uiteen van Nederlandstalig, top 40, evergreens, muziek uit de jaren 60, 70, 80 en 90 tot en met de beste downloads van dit moment.

Wie een gokje wil wagen, kan vanuit de feesttent uiteraard weer meedoen met het Rad van Avontuur. Dat begint rond 12.30 uur te draaien. Er zijn ook dit jaar prachtige prijzen te winnen.

En voor degenen die honger hebben, zijn er de hele dag diverse versnaperingen te verkrijgen. In de bakkraam worden heerlijke broodjes hamburger of saté bereid, en ook de ijscoman is dit jaar weer van de partij met overheerlijk roomijs.

Iedereen is van harte welkom vanaf 11.00 uur. De entreeprijs bedraagt € 3,00 inclusief een kopje koffie of thee. Kinderen tot 12 jaar hebben gratis toegang.
Graag tot ziens op zondag 3 juli a.s.

Bestuur ’t Neie Huukske / organisatie Beers Best